Klädpolicy

När vi tränar gymnastik så har vi på oss kläder som är lätta att röra sig i. Har håret uppsatt i tofs så att det inte är i vägen. Vi rekommenderar inte att ha skor på sig då man både blir klumpigare samt att en sko gör betydligt mer ont för oss ledare att få på sig än en fot som är barfota. 

För att visa att vi tillhör samma förening har GFW tagit fram gemensamma profilkläder vilka skall användas vid träning. Profilkläderna skall användas på träningar samt de utsedda tävlingsdräkterna vid tävlingar. Samtliga profilplagg finns att köpa på GFWs klädshop. Där finns även en ”GFW Marketplace” där man kan sälja och köpa begagnade profilkläder. 

LEDARE

Kläder som GFW bekostar för alla ledare; 

  • En funktionströja med texten LEDARE
  • Ett par ledarbyxor
  • En hoodie med texten LEDARE

Vid träning ska alla ledare bära kläder där det framgår att ledaren representerar GFW och är ledare. Alla ledare ska ha ledarkläder (över- och underdel) vid alla arrangemang där de deltar och representerar GFW, vilket innebär även ordinarie träningstillfällen. Vid tävling gäller samma regler samt att huvudledaren kan bestämma ytterligare enhetliga klädselvillkor såsom att dragkedjan på hoodien ska vara helt uppdragen, mörka strumpor etc. Håret ska vara uppsatt och inga smycken är tillåtna. 

GYMNAST

BARN O FAMILJEGYMNASTIK

För aktiva i familjegympan rekommenderas gymnastikdräkt eller t-shirt/linne (gärna en GFW t-shirt!) samt tights/shorts. Av säkerhetsskäl ska gymnasternas kläder vara åtsittande.

På fötterna ska man helst vara barfota eller ha mjuka gymnastik/dans/balettskor med mjuk sula. Inte ”gympadojor” med hård sula. Man får inte träna i vanliga strumpor. Strumpor med halkskydd från t.ex. anläggningar som Yoump/Bounce går bra.

Föräldrarna ska också vara ombytta i lämplig träningsklädsel. 

I samband med att man kommer som ny barngymnast får man ett startkit från GFW. Hösten 2022 var detta startkit en gympapåse med en GFW t-shirt samt vattenflaska eller reflexband! 

MT/FT/TT

Föreningen har tagit fram ett klädpaket för MT/FT/TT grupper och som vi gärna ser används vid träningstillfällen. Dessa finns att köpas på GFWs klädshop. 

Av säkerhetsskäl ska gymnasternas kläder vara åtsittande. Gymnaster bör ha varmare kläder vid uppvärmning vid kallare årstider (exempelvis mjukisbyxor och hoodie). 

UT/ST/JT

Föreningen har tagit fram ett klädpaket för UT/ST/JT grupper och som vi gärna ser används vid träningstillfällen. Dessa finns att köpas på GFWs klädshop. 

Av säkerhetsskäl ska gymnasternas kläder vara åtsittande. Gymnaster bör ha varmare kläder vid uppvärmning vid kallare årstider (exempelvis mjukisbyxor och hoodie). 

TÄVLING 

Gymnaster som tävlar ska använda de dräkter eller andra kläder som föreningen, i enlighet med tävlingsreglerna, beslutar om. Alla kläder som tas fram ska godkännas av styrelsen eller av styrelsen utsedd arbetsgrupp. Grupper kan inte trycka upp egna kläder med föreningsnamnet eller loggan utan att de först är godkända av styrelsens klädansvariga och idrottskonsulent. 

Tävlingskläder finns att köpas på GFWs klädshop.