Riksfemman i Växjö

I helgen arrangerades Riksfemman i Växjö, där hela gympasverige fanns samlad. På plats befann sig 39 stycken lag varav 2 stycken från Gymnastikföreningen Wermdö, UT3 & UT-mix. Efter ett långdraget kval och hård konkurrens lyckades båda lagen att leverera fina prestationer. UT-mix placerade sig 1:a i kvalet och säkrade därmed en finalplats. UT3 slutade på en 23 plats och gjorde rikstävlingsdebut.

I finalen kämpade 10 stycken lag om pallplats och det var osäkert om UT-mix kunde få högre poäng efter nästintill felfria prestationer i kvalet. När den slutliga poängen delades ut visade det sig att många finalister höjt sig från kvalet, därbland UT-mix! De gick från en kvalpoäng på 35.25 till en finalpoäng på 35.55 och tog därmed hem GULDET till Värmdö.

Finalen slutade med följande placering:

1:a Gymnastikföreningen Wermdö

2:a Waxholms GF

3: Nacka GF

Stort grattis säger vi till UT-mix & UT3 som levererat fin gymnastik i helgen.