Vi vill att alla ska få möjlighet att träna gymnastik och siktar på att kunna erbjuda gymnastik för alla, oavsett vem du är. Vi arbetar långsiktigt, strategiskt och strukturerat mot att öka tillgängligheten.

Det finns något för alla och annars ser vi till att alla kan vara med i alla fall.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Via nyhetsbrevet får du värdefull information om när bokningarna öppnas upp för kommande terminer. Klicka HÄR för att anmäla dig.

Barn- och Familjegymnastik

I barngymnastiken bygger vi på lek och rörelseglädje. I gymnastiken byggs barnens fysiska självkänsla som i sin tur bygger upp deras psykiska självkänsla. Barn som tidigt börjar med gymnastik och får träna dessa färdigheter får en starkare självkänsla och de blir bättre på idrott överlag. Vi tränar på de 12 grundmotoriska färdigheterna: hoppa, springa, gå, klättra, hänga, krypa, åla, kasta, fånga, stödja, balansera och rulla. Barngymnastik är i huvudsak inriktat från 3 till 8 år men det är individuellt och det finns ofta en grupp för alla.

Truppgymnastik

I det att en blivande gymnast är intresserad av Truppgymnastik börjar resan alltid i en av våra träningsgrupper. Vi har två typer av träningsgrupper inom Truppgymnastiken: träningsgrupper och förberedande tävlingsgrupper. När en god säkerhetsnivå uppnås kan gymnasten sedan söka sig till våra tävlingsgrupper. Är du redan en erfaren gymnast går det självklart att söka direkt till våra tävlingsgrupper. I Truppgymnastik deltar man ofta från 8 års ålder men det är individuellt och gymnasterna följer ofta sin grupp.

Vuxengymnastik

Vuxengruppen är för alla som vill testa något nytt eller vill hålla igång gamla gymnastikvanor. Vi tränar gymnastik på precis samma sätt som i våra andra grupper i gymnastiken: matta, trampett och styrka. Träningspassen är anpassade så att alla kan vara med men också utmana sig själva.

Trampolin

Trampolin är en gren inom området gymnastik. Reglerna på tävling är utformade på så vis att gymnasten ska hoppa på en trampolin (en studsmatta) och på den utföra tio stycken övningar (trick) i följd, göra en serie. Övningarna ska alla vara olika, så man får alltså inte göra samma övning två gånger i en serie.

Parkour

Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet och att genom träning överkomma allt svårare hinder. Parkour utövas både inomhus som utomhus – bara fantasin sätter gränser för vilka hinder och banor som kan skapas utifrån de unika förutsättningarna.

Alla kan gympa

En av grundpelarna för vår förening är att gymnastik är till för alla. Alla kan gympa är en verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, tex rörelsenedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med intellektuell funktionsnedsättning.